Skip to main content

V като Вендета

Идеите са Бронирани!

V като Вендета
В като Вендета

В като Вендета

Номер 3 в личната ми класация и с оценка 8.2 в IMDB. Създаден от братя Уашовски по комикса на Алън Мур. Всъщност по време на създаването на "В като Вендета" единият брат вече е сестра Лана Уашовски ;) Режисиран от Джеймс Мактийг. Тук ситуацията е сложна, намесени са много идеи, идеали, герои, събития... Комплексността на чувствата, които оставя филмът и идеите, които внушава у зрителите е на толкова високо ниво, че или ще го заобичаш, или ще го намразиш! Но не можеш да останеш равнодушен към него. Белязан е от скандали още като проект, на които няма да се спирам сега. Мненията, които съм чела за него също ме озадачават, но както казах са или в крайността - "това е шедьовър" или в другата - "това е помия".
Лично за мен е безценен, красив, поучителен и любим!

Резюме на Филма V като Вендета

Тази футуристична история се случва през 2040 г. в една мрачна и корумпирана Великобритания, където е установен фашистки режим и властват тоталитарни самозванци. Млада жена от работническата класа на име Иви (Натали Портман) е спасена от смърт от мистериозен маскиран мъж познат само като “V” (Ви - Хюго Уивинг).
V като Вендета

Главните герои V и Иви

V е образован и ексцентричен интелектуалец, който е посветен на това да освобождава сънародниците си от подтисничеството на режима, в който живеят. Но същевременно V е безмилостен, отмъстителен, самотен и жесток и преследва осъществяването на лична вендета. Неустоимо харизматичен и обигран до жестокост в изкуството на битките и измамите, V разпалва революция, когато взривява два символични за Лондон обекта и установява контрол върху държавните радиостанции, призовавайки сънародниците си да се вдигнат срещу терора и потисничеството. В стремежа си да освободи Англия от корупцията и покварата обхванали правителството, V осъжда тираничните държавни лидери и приканва съгражданите си да се присъединят към него в сенките на Парламента на 5 ноември – денят на Гай Фоукс. На този ден през 1605 г. Гай Фоукс е открит в един тунел под сградата на парламента с 36 бурета барут. Той и съучастниците му са организирали “Барутен преврат” в отговор на тиранията на правителството на Джеймс I. Гай Фоукс и поддръжниците му са обесени, разчекнати и разсечени на четири части, а планът им да свалят правителството така и не успява.В духа на техния бунт и в името на този ден, V се заклева да осъществи плана на Фоукс и да взриви сградата на парламента. Иви разкрива намеренията на V, но открива и неподозирана истина за себе си и става негов съучастник, помагайки му да запали революция и да върне свободата и справедливостта на едно общество, закърмено единствено с жестокост и корупция.
И в този филм цитатите са на ниво, но няколко от тях, които можете да видите и в картинките са "ДЪ БЕСТ"
Маските от V като Вендета

Маските от Филма

Оставям на Вас да размислите сами над този филм, мога да споделя само една мъничка част: Да, идеите наистина са бронирани и човечеството го е разбрало преди хилядолетия. Но за да вярваш в тези идеи, трябват смелост, постоянство и най-вече човечност! Именно липсата според мен на тези качества е виновна за всички трагедии и войни в нашата история. И този, който измисли как да заобиколи максимата "На зло се противодейства с още по-голямо зло" ще успее да промени всяка лошо работеща и корумпирана система без жертви и терористични актове. И да, масата има нужда от напътствия и ред, но управляващите са в нейно подчинение реално :) Утопия? Не, може би - просто бъдеще :)
Пожелавам Ви приятно гледане!
Идеите са Бронирани

Идеите са Бронирани

Правителствата трябва да се страхуват от Хората

Правителствата трябва да се страхуват от Хората

Под маската има повече от човек има Идея!

Под маската има повече от човек има Идея!

V като Вендета

V като Вендета

  PS Designers

  Нашият Блог

  Преживявания, Впечатления и Опит
  Фасади на Сгради с Фасадни Профили от Стиропор и Декоративни Орнаменти ...
  Филми, Музика и Свободно Време и Интересни Факти и Събития и постижения...

   Избрани Статии

   | Обекти
   PS Designers Фасаден Дизайн и Архитектура Подпрозоречни Первази и Профили под Камък Фас...
   | Забавно
   Дизайн и Идеи за Детска Стая Декорации, Надписи и Форми от Стиропор Kакво, Как, Къде и ...
   | Обекти
   Ъглови Г-Профили от Стиропор Продукт в Помощ на Облицовките за Фасада Модерно Строителс...

   Най-Нови Статии

   | Обекти
   Камини от стиропор PS Designers 2023 Камина от Стиропор Дек...
   | Обекти
   PS Designers СПА Пейки и Лежанки Всичко за вашия басейн и СПА Център Нашите Продукт...
   | Обекти
   PS Designers Мечтаната Фасада Декоративни Орнаменти, Профили и Колони от Стиропор Кл...