Skip to main content

Монтажно Ръководство

МОНТАЖ И ОБРАБОТКА НА ФАСАДНИ ПРОФИЛИ И ОРНАМЕНТИ ОТ СТИРОПОР И ФИБРАН

Монтажно Ръкводство Профили от Стиропор

КОГА СЕ МОНТИРАТ ПРОФИЛИ И ОРНАМЕНТИ НА ФАСАДАТА?

 • Полагане на топлоизолационна система от стиропор или фибран

  Полагане на Топлоизолация

 • Армираща мрежа и шпакловка

  Шпакловка с армираща мрежа

 • Шпакловка на Топлоизолация

  Шпакловка първа ръка

Препоръчително | Лесен Монтаж | Бюджетно

Фасадните декоративни Профили и Орнаменти от стиропор или фибран се монтират по време на поставяне на топлоизолацията. Препоръчително е това да стане преди полагането на Финалната Декоративна Мазилка. За Предпочитане е да бъдат залепени върху зашпаклованата с мрежа на една ръка топлоизолация. По този начин се осигурява правилно фугиране на профилите от стиропор по дължината им и се предотвратява проникване на вода. Спестявате допълнителна покупка на материали за процес по последващо фугиране.

Непрепоръчително | Труден Монтаж | Скъпо

В случай, че монтажът ще бъде осъществен върху завършена фасада с положена финална мазилка, предварително се очертават и облепват с хартиено тиксо и найлон ивици с размера на ширината на профилите и орнаментите от стиропор. Задължително е след монтаж и полагане на покритие върху изделията от стиропор, те да бъдат отвсякъде фугирани странично, за да се избегне бъдещо проникване на влага зад орнамента, която може да замръзне и да го отлепи от фасадата.
Преди полагане на Фасадна Мазилка МОНТАЖ
PS Designers

Как се монтират профилите на Фасадата?

Фасадните Декоративни Профили и Орнаменти от Стиропор или Фибран се лепят с лепило за топлоизолация - полимерциментово лепило / смес или Полиуретанова нераздуваща пяна за залепване на топлоизолация.
Полиуретанова Пяна за Лепене на Профили и Орнаменти от стиропор
PS Designers

Необходими Инструменти

 • Трион или Макетен Нож
 • Прав Ъгъл или Машина за рязане под ъглъл
 • Ролетка, Линеал или Чертилка
 • Нивелир, Механичен или Лазерен
 • Маламашка Гребен или Пистолет за Пяна/Лепило
Оразмеряване и Рязане на Профили и Орнаменти от Стиропор

Оразмерявне на Профили и Декоративни Орнаменти от Стиропор

Монтажът започва в избрана от вас посока като е препоръчително да оразмерите предварително профилите или детайлите, които ще монтирате. Препоръчваме да разчертаете пътя, по който ще монтирате профилите с чертилка. Използвайте предварително лазерен нивел, който ще ви покаже правилното нивелирано положение на профилите и детайлите от стиропор.
 • Нанасяне на Полиуретанова Пяна за залепване на профили и орнаменти от стиропор

  Полиуретанова Пяна

 • Полиретанова пяна и полимерцимент за залепване на декоративни профили и орнаменти

  Полимерцимент и Пяна

Нанасяне на лепилото

Изберете най-подходящото лепило за залепване на декоративните детайли в зависимост от условията, в които искате да бъдат поставени елементите. Уверете се, че повърхността и профила на които ще нанасяте лепилото са добре почистени. Прочетете и следвайте внимателно указанията за използване на лепилото!
PS Designers

Важна Информация!

Нанесете слой лепило с инструмент в зависимост от лепилото, което използвате на повърхността, като не забравяйте да нанесете обилно лепило и на страничната страна на профила където се получава фугата, то ще служи като елемент предпазващ от пукнатини! По време на залепването на профилите ги притискайте леко един към друг така, че лепилото поставено помежду им да излезе извън фугата, докато е прясно. Използвайте гъвкава шпатула за да отстраните излишното лепило.
PS Designers

Кога има нужда от Укрепване?

Препоръчваме Дюбелиране и Укрепване на Декоративните Орнаменти и Профили от Стиропор във всички случаи в които се очаква от декоративния елемент да носи допълнителен товар освен себе си!
PS Designers

Планирайте Фасадата Навреме

Неочаквани събития: Моля свържете се с нас на посочените контакти ако възникне неочаквана ситуация или срещнете затруднение с монтирането на декоративните елементи!

ПОЛАГАНЕ НА ПОКРИТИЕ И ПОВЪРХНОСТНА ОБРАБОТКА

Полимер Акрилно Покритие

Всички Профили и Орнаменти от Стиропор и Фибран трябва да бъдат обработени с покритие след като вече са залепени на фасадата. По този начин ще бъдат добре запълнени всички фуги между детайлите и фасадата и ще се избегне по нататъчно напукване на снадките и проникване на вода. Полимеракрилното покритие се разбърква много добре с бъркалка. Покритието се нанася с инструмент обратна матрица или може да бъде разредено с вода и нанесено с четка. Необходими са 2 слоя. След като изсъхне добре повърхността може да бъде шкурено, където е необходимо (за остраняване на неравности).

Други Покрития за Стиропор и Фибран

Може да използвате всякакви полимерциментови шпакловки за топлоизолация като защитно покритие за профили и орнаменти от стиропор и фибран. Нанасяйте с инструмента предоставен от нас - обратна матрица и спазвайте указанията на производителя за приготвяне на сместа. Преди да боядисате с фасадна боя използвайте контактен грунд.
Полиуретанова Пяна за Лепене на Профили и Орнаменти от стиропор
PS Designers

Прозоречни Рамки и Обръщане към Дограма

Предлаганите от нас орнаменти и профили за обръщане на прозорци и врати трябва да бъдат монтирани, така че да не затварят(запушват) технологичните отвори на дограмата Ви! Можем да произведем модули за обръщане с различна дебелина и дълбочина.
Полиуретанова Пяна за Лепене на Профили и Орнаменти от стиропор
PS Designers

Екстериорни Довършителни дейности

След правилното залепване и полагане на покритие на профилите/елементите от стиропор можете да грундирате и да преминете към боядисване. Използвайте качествени и еластични фасадни бои на Водна основа.
Полиуретанова Пяна за Лепене на Профили и Орнаменти от стиропор
PS Designers

Интериорни Покрития

Когато монтирате профили и орнаменти от стиропор в интериора, можете да обработите снадките и да загладите структрата на материала с паста за стиропор. Тъй като структурата на фибрана е гладка, е допустимо само боядисване без полагане на покритие. Можете да използвате всякакви интериорни декоративни мазилки.
Монтажно Ръководство за Профили от Стиропор

БОЯДИСВАНЕ НА ДЕКОРАТИВНИ ПРОФИЛИ И ОРНАМЕНТИ

Боядисване и Декориране на Профили и Орнаменти от Стиропор и Фибран

Използвайте Качествени Бои на Водна Основа

Боядисване на Профили и Орнаменти от Стиропор и Фибран
PS Designers

Боядисване на Профили

Боядисване на профилите/елементите се извършва след изчакване на указания срок от производителя на лепилото и покритието за напълното му изсъхване. Можете да използвате всички видове интериорна или екстериорна боя на водна основа.
PS Designers Архитектурни Орнаменти

Фасадни Продукти и Дизайн

Декоративни Орнаменти, Фасадни Профили, Облицовки и 3Д Панели всичко от което имате нужда. Направете света на работата забавление разгледайте, попитайте, поръчайте, получете - и се Усмихнете! ИНФО

Фасадна Декорация PS Designers

Фасадни и Архитектурни Орнаменти

PS Designers е Български производител на фасадна декорация и дизайн, изработена от стиропор по 3Д Проект и Проект и Желание на Клиентите ни!

Декорация за Фасада

Произвеждаме фасадни и интериорни профили, корнизи и орнаменти от стиропор за цялостна фасадна декорация на вашата къща и интериор. Разгледайте нашите предложения за Фасади, Архитектура и Фамилни Къщи

Нашата Визия за Дизайн

Екстериора и Интериора на Вашия дом е първото, което близките и съседите ви виждат, първото впечатление е от изключителна важност. Фасадната & Интериорна декорация може да впечатли всеки!

 • Профили от Стиропор

  Декоративните фасадни и интериорни профили и орнаменти се произвеждат от стиропор и фибран с висока плътност, качество за луксозен и красив фасаден и интериорен дизайн. Всички продукти са защитени с повърхностен слой от акрилно флексово покритие, което защитава от външни влияния и запазва качеството
 • Монтаж на Орнаменти

  Монтажът на орнаментите е лесен и бърз към всички видове фасадни или интериорни мазилки и покрития. Практични поради ниското си тегло, не се налага допълнително механично укрепване, а монтажа се извършва само с помощта на полимерно лепило.
 • Рязане и Разкрояване

  Фасадни и интериорни профили и продукти за архитектурна декорация могат да бъдат разкроявани на необходимите размери и под желания ъгъл, за лесно постигане на желания фасаден или интериорен дизайн. Фасадните профили и орнаменти от стиропор позволяват да се запази автентичността на сградата
 • Защитно Покритие

  Покритието на профилите от стиропор е полимер-акрилно може да бъде боядисвано с фасадни бои на водна основа в богата гама от цветове, съобразени с основния цвят на фасадата и цялостната фасадна мазилка на сградата.
 • Фасадна Декорация

  Екстериорна декорация за вашата фасада и архитектура включва всеки един дизайнерски декоративен елемент и профил. Попитайте ни всичко, което искате да знаете за фасадата и реализацията ѝ с нашите профили и орнаменти от стиропор, както и всички други въпроси.
  PS Designers дизайн сгради

  Нашите Проекти

  Реализирани Фасади с Орнаментика и Декорация на къщи и сгради с нашите продукти, Фасадни Профили & первази, корнизи, арки & колони от Стиропор. Топлоизолация и Декорация в един проект. Разгледайте нашата Галерия Обекти