Фасадна декорация от стиропор и фибран

Екстериор и Интериор

Вашият партньор в избора!

PS Designers Ltd. е на пазара от 10 години с утвърдено качество на продуктите за фасадна декорация от стиропор и фибран. Възможностите за декориране на фасадата на Вашата къща, сграда, хотел, интериор са неограничени. Зависят само и единствено от фантазията и мечтите ви! PS Designers Ltd. произвежда декоративни орнаменти, фасадни архитектурни профили и первази, фризове, арки и ключови камъни, колони, капители, основи, ъглови декоративни камъни, сайдинг и декорации от стиропор с покритие. През 2015 г. разширява дейността си и включва проектиранe, производство и продажба на широка гама продукти за изработка на сауни и парни бани: от Ел и ВиК оборудване, през мебели и аксесоари до бутиково оформление със стъклокерамика, дърво и камък!

Информация за този уеб сайт

 • Екстериор

  Екстериора на Вашия дом е първото, което съседите и гостите виждат, не подценявайте първото впечатление.
  Придайте индивидуалност на Вашите прозорци, тераси, врати и колони. PS Designers Ltd. произвежда фасадни профили и орнаменти за цялостна фасадна декорация на Вашата сграда. Нашите фасадни профили са всестранни и могат да задоволят дори и най-необичайните дизайнерски идеи.

  exterior1
 • Интериор

  Придайте актуална и впечатляваща визия на своя интериор вкъщи или на работното място. Акцентирайте с красиви первази, профили със скрито LED осветление, интериорни колони, арки или апликации и т.н. Ние можем да превърнем Вашите виждания в реалност!

  interior1
 • Букви & Надписи

  Отличете се със стил различен от конкурентите Ви. Придайте живот на бизнеса Ви и бъдете забелязани с уникален за вас надпис. Общо взето вариантите за реклама от стиропор и фибран, както и при фасадната декорация са неизчерпаеми. Направете празника или партито си запомнящо се с нашите 3D надписи и отличаващи се идеи!

  letterss
 • SPA & Wellness

  Откъснете се от ежедневието и се насладете на Вашия Wellness&SPA център у дома, къто да избягате от напреженито и стреса. За тези, които търсят спокойствието и отпускане на тялото и душата. Ние можем и искаме да създадем за Вас приятно място за релаксация!

  wellness and spa
 • Аксесоари

  При нас можете да намерите всичко, което е необходимо, за да допълните напълно Вашето място за релакс. Ние предлагам хавлии, халати, ароматни свещи. Както и сифони, закачалки и т.н, за да придадете перфектния акцент!

  Accessories Bathroom
 • Суровини

  Ние можем да изработим за Вас сауна по поръчка. Вие давате идеите, ние ги превръщаме в реалност. Можем да превърнем сауната или парната баня в произведение на изкуството чрез богата гама от каменни настилки,облицовки и различни видове дървен материал.

  raw material2
Инфо зона

Начало

Начална страница с максимално съдържание и навигация към повечто ни продукти за фасадна декорация
Ново

За Нас / Хроники

Кратка фирмена информация и представяне на възможностите. В раздел Хроники можете да откриете хронологично представяне на развитието на нашите поръчки, продукти и клиенти. Много снимки с по-малко текст. Препоръчваме да посетите тази страница
Инфо

СПА

СПА - вероятно много от Вас не знаят, но стиропорът е широко разпространен материал в СПА Центровете. Можете да разгледате продуктите, които вероятно сте ползвали когато посещавате СПА Център
Инфо

Продукти

Доста голям раздел обхващаш детайлно представяне на произвежданите от нас продукти и покрития. Няма как да съберем описание тук затова препоръчваме да го посетите
Инфо

Каталог

Страницата Каталог е насочена основно към продуктите за декориране на Вашата фасада. Представени са модели на профили от които можете да си избирате според нуждите за фасадна декорация
Инфо

Галерия

В галерията ще намерите подбрани и красиви снимки на сгради декорирани от нас!
Инфо

ЗооБлог

Доста нестандартна страница за фирмен сайт. Представлява фирмен блог с различни статии и постове
Важно

Регистриация

Регистрацията в сайта ни е напълно безплатна. Както и услугите, които предлагаме в нея. Предлагаме Ви да изработим 3D визуализация, която е специaлно за всеки един клиент

Фасадна декорация - промоции

Тук ще намерите промоционалните ни предложения с най-ниските възможни ценови оферти за фасадна декорация на пазара! Предлаганите профили от стиропор в промоционалните оферти са налични и могат да бъдат закупени веднага. Налични оферти ...

Фасадни профили

Нови интересни фасадни продукти!

Ново полимер акрилно покритие за фасадната декорация, гарантиращо здравина, гъвкавост и издръжливост, от PS Designers. Изпратете ни запитване и ще получите мостра от нас за да се убедите в качеството. Разгледайте Новите продукти тук ...

Профили стиропор

Фасадна декорация - Екстериор

Екстериорна фасадна декорация и профили от стиропор - корнизи, первази, рустика и ключови камъни.

Екстериорната декорация за вашата фасада включва всеки един декоративен елемент който се монтира по фасадата на сградата и придава стил. Тук ще намерите описание на повечето използвани елементи:

 • Фасадна декорация около прозорци и врати!

  image1Декорирането с профили от стиропор от PS Designers Ltd. придава на Вашите прозорци и врати уникална визия и усещане за разкош. Многообразието на възможни комбинации от нашите стандартни профили Ви предлагат огромна свобода при изпълнението.
  prozorci exterior
  Подпрозоречните и обкантващи профили от EPS придават завършеност на оформлението на фасадата, като осигуряват и допълнителна топлоизолация.

 • Междуетажни профили от стиропор, первази и подпори

  image2Декоративните междуетажни елементи от EPS, образуват важно допълнение към отделянето на различните етажи, нива, тераси и фасади. Те могат да бъдат използвани и като обкантващи профили, с които да се постигне оптическо разделение на пространството при сгради с големи височини на етажите.
  profil mejduetajen
  Декоративните подпори са с толкова голямо разнообразие и приложение, стоят еднакво добре, както под стряха, така и под тераса или архитектурен издаден елемент на вашата сграда. Могат да се ползват също и в различни комбинации с профилите, които обрамчват прозорците.
 • Г-образни профили за обръщане на врати и прозорци

  image3Г-образните профили от стиропор за обръщане на прозорци и врати са едновременно декоративен и топлоизолационен елемент, който покрива от външния ръб на прозореца до дограмата Ви - без фуги, снадки и други неудобни дефекти.
  obrushtane prozorec
  Г-образните профили за обръщане на прозорци могат да бъдат както с декорация във фронталната част, така и без такава или само очертаване с правоъгълна форма.
 • Главни корнизи от стиропор

  image4Главен корниз наричаме профила, който спомага за сливането на фасадата с покривната конструкция и подчертава края на сградата в най-високата плоча. Този тип профил обикновено е най-голям по размер и най-съществен за декорирането на фасадата. Стои изключително красиво, когато сградата е с по-раздвижена форма и нивата на различните фасади се разминават и имат множество ъгли - като при показаните снимки по-долу:
  glaven korniz
  glaven korniz2
 • Фасадна декорация - елементи и орнаменти

  image5Фасадна Декорация - това е широко понятие ... следвала през различните години различни стилове, днес те се смесват и всеки харесва по нещо от всеки стил, нещо което не е напълно правилно, но красиво! Всичко еволюира ... защо фасадната декорация да изостава ... към фасадните елементи спадат и много други декорации спомагащи за разкрасяването на гореописаните продукти.
  Podpora
 • Ключови камъни, ъглови камъни

  image6Ключови и ъглови камъни са необходим декоративен елелемент за декорирането на сградата във вертикална посока, всички други елементи до тук спомагаха за декорирането в хоризонтална посока. Както знаете, за да се постигне някакъв стил е нужно да има елемент, който се противопоставя на останалите и едновременно с това украсява вашата фасада, такива са ъгловите камъни. Декорирането с ъглови камъни може да бъде съчетано с околопрозоречната декорация - показано на снимката по-долу.

  yglovi kamuniyglovi kamuni2
  Ключовите камъни придават разчупен вид на околопрозоречната декорация, като предвиденото място за такъв камък е основно по средата на надпрозоречния профил.
 • Декоративни архитектурни елементи

  image7Тук говорим за големи декоративни елементи, които променят изцяло фасадната архитектура на вашата сграда. Огромни обемни форми, нестандартни и уникални декорации, които внушават грандиозност и изящество едновременно.

  dekorativni arhitekturni
  dekorativni arhitekturni2
 • Фасадна декорация и профили от стиропор

  image8Фасадна декорация с профили от стиропор и орнаменти е подходящ вариант за всяка една архитектура, профилите могат да бъдат не само по модел на античните стилове, а и модерни и разнообразни по форма и сечение, в зависимост от резултата, който искате да постигнете.

  profili stiropor1
  profili stiropor2
 • Арки и сводове от стиропор

  image9Арките от стиропор могат да бъдат с плосък профил, украсен с ключов камък и различни подпори, а могат да бъдат изработени и от същия профил, който обкрайчва прозореца. Всеки вид арка увеличава многократно красотата на извитата форма на прозорец или архитектурен отвор с полукръгла форма.
  arka 1arka 2
 • Фронтони от стиропор

  image8Фронтоните са неразделна част от фасадната околопрозоречна декорация, те придават изящество и стил на надпрозоречното пространство. Видовете са много, като е възможно да комбинирате предложените видове или да създадете свой. Разледайте предложените фронтони:
  Frontons

 Фасадна декорация - в детайли ;)

exterior details

PS Designers Ltd. специализира в производството на  фасадни декоративни орнаменти от стиропор и фибран. Тук ще наблегнем на детайлите около тези изделия като видове, предназначения и др. Всички тези декоративни орнаменти са предлагани от нас:

Белите табове разлистват съдържанието си като натиснете на заглавието!

Арки и сводове за прозорци и архитектурни елементи

Icon 01

Арки и сводове за прозорци и архитектурни елементи

Декоративната арка от стиропор придава неповторим стил на местата, където може да бъде използвана. Възможно е места с правоъгълни форми да бъдат оформени с арки. Разгледайте показаните примерни модели за такива арки:


В показаните модели на арки може да бъде използван всеки един профил от каталога на PS Designers Ltd. Възможна е изработка на арка по ваш моделexterior detail Arches

Около, под и над прозоречни профили, Г-образни профили за обръщане

Icon 02

Около, под и над прозоречни профили, Г-образни профили

Вариантите за околопрозоречна декорация от стиропор са много и тук ще ви представим част от тях. Всеки един елемент може да бъде комбиниран или заменен с друг.  Профилите използвани за околопрозоречни профили са от каталога на PS Designers

Okoloprozore4ni

Това е схемата за изработка на Г-образни профили за обръщане на прозорци. Всеки профил от каталога може да бъде обърнат във всяка една посока, за да се постигне нужната декорация.

G-obrazen profil

Междуетажни профили и подпори

Icon 03

Междуетажни профили и подпори

Задачата на междуетажния профил от стиропор или фибран е да подчертае основната архитектура на сградата. Това го прави особено важен във фасадната декорация! Показаните примери са с един от най-често използваните профили за междуетажни такива. Всяко едно сечение може да бъде ползвано тук, като основна характеристика на този профил е това, че той най-често е сравнително тънък и едновременно с това е висок. Важно е да се знае, че този профил в комбинация с главния корниз предпазва фасадата от течаща вода, като в най-долната му част се изработва водокап, който не позволява течове на вода, причиняващи неприятните мръсни петна.

mejduetajen

Пример едно показва вариантите на сграда с овални форми, пример две показва вариантите как междуетажния профил описва острите, по-често срещани форми в архитектурата.


34
Тук ще видите пример на междуетажен профил с носеща колона декорирани по нестандартен начин:

mejduetajen1
Подпорите в съчетание с междуетажните профили подчертават издадените елементи като тераси и други издадени архитектурни елементи на сградата. Съществуват два основни вида подпори. Първият представлява цялостно обхващане на елемента.
Podpora1Podpora2
Втория вариант е класическия, когато подпорите са отделни и подпират като конструктивни елементи терасата например. Сечението на този тип подпори е възможно да е напълно различно и да се съобрази с останалата декорация на сградата.Примерно приложение на този тип подпори:


 podpori image
Профилите от каталога на PS Designers Ltd. могат да бъдат ползвани като сечение и на двата вида подпори, като предварително изготвяме подобна визуализация на елемента, който желаете да декорирате.

Главни корнизи, корнизи за улуци, подпори за покриви

Icon 04

Главни корнизи, корнизи за улуци, подпори за покриви

Главния корниз от стиропор е основен елемент на фасадната декорация, той обикаля сградата от всички страни под покрива или по най-високата плоча и по този начин подчертава цялостната форма на сградата. Тук ще видите пример в комбинация с околопрозоречна декорация и междуетажен профил.

1
И като сме започнали да показваме примери, нека не пропускаме тази красота:

Glaven Korniz
Примерно обикаляне на сграда с главен корниз, междуетажен и околопрозоречна декорация:
3
Главния корниз за улук служи да скрие отводнителните тръби. Тук ще намерите пример:

uluk
Традицията си изисква и пример, нали така ;)

uluk image
Всеки един профил от каталога на PS Designers Ltd. може да бъде използван както за главен корниз така и за такъв който скрива улуците по сградата ви.

Декоративни фaсадни орнаменти

image5

Декоративни фасадни орнаменти

Тук могат да бъдат произведени и приложени много детайли от стиропор или фибран с различни покрития според предназначението на изделието, които няма как да изброим. Показваме ви композиция която представя част от тях:

1
Това 3D не е от най-сполучливите, но за сметка на това на живо нещата изглеждат много по добре:

dekorativni arhitekturni
Възможно е производство на изделията от стиропор изброени тук:

 • декоративни колони, фундаменти, арки и др. за фасади
 • декоративни кашпи, саксии за озеленяване
 • действащи фонтани и други водни атракциони от стиропор със специално покритие
 • ниши от стиропор
 • други декоративни архитектурни елементи от стиропор по желание на клиент

Рустика и ъглови камъни

image6

Рустика и ъглови камъни

Рустиката е декоративна зидария от стиропор, чиято лицева повърхност може да е грубо издялана или гладка. Често придава на зданието масивност. Застъпена е в архитектурата на Римската империя и по-късно при издигането на средновековните замъци. Става популярна отново в ранния ренесанс до барока, когато от фасадите на приземните етажи на дворци и шата лъха студенина. Рустиката от стиропор с полимерциментово покритие спомага на топлоизолацията на сградата.

Rustika

Тук ще намерите примери на ъглова рустика или така наречените ъглови камъни:Рустиката (ъгловите камъни) от стиропор позволяват разнообразни сечения и размери, както и начини за тяхното подреждане. Рустиката може да бъде използвана и за цялостна облицовка от различни по размер камъни или форми:

wall

За да се постигнат различни модели рустика PS Designers Ltd. предлага камъни от стиропор с различни сечения и дебелини съобразени напълно с желанията на клиента.

house

Така би изглеждал ъглов камък от стиропор на вашата сграда. Подчертаващ основните ръбове.

Rustika2

Декоративни архитектурни елементи

image7

Декоративни архитектурни елементи

Тук влизат стандартните и нестандартните украшения по фасадната декорация, които я превръщат в изкуство. Всеки един елемент от фасадната декорация може да бъде персонализиран за клиент.

Всeки един декоративен елемент, който сте виждали и харесали може да бъде изработен за вас. Декоративните архитектурни орнаменти могат да бъдат комбинирани и прилагани на всяка една друга декорация. Ах, тези завъртулки ;)

dekoracii

Фасадни профили с декорация

image8

Фасадни профили с декорация и апликация

Фасадните профили с декорация стиропор или фибран са елемент придаващ класическа величественост. Показаните примери не могат да обхванат всички продукти произвеждани в тази насока, но за сметка на това дават добра идея:Профилите от каталога на PS Designers Ltd. могат да бъдат модифицирани в такива с декорация.

Примера, който  ще видите тук е наш много ценен обект. Както казват хората "всеки трябва да сложи по един камък в строежа на църква" - това е нашия принос към строежа на църквата в Тервел!

Profili Dekoraciq

Фронтони, над и под прозоречна декорация

image9

Фронтони, над и под прозоречна декорация

Фронтон от стиропор се нарича класически архитектурен елемент увенчаващ дадена хоризонтална структурa, обикновено поддържана от колонада. Най-често има триъгълна форма но може да бъде и дъговиден. Горната част на фронтона се рамкира със силно подчертан корниз. Средното вдлъбнато поле-ниша се нарича тимпан, който най-често е запълнен от скулптирани релефни композиции.Уморихте ли се вече? Малко остава до края! Доста информация се събра за фасадната декорация и накрая макар и не на последно място тези толкова красиви фронтони, без който не можем!

Frontons image


Камъни, водопади и фонтани за градини

image10

Декоративни камъни, водопади и фонтани

Създайте свой неповторим кът във вашата градина с декоративните камъни за водопади и фонтани. Оформлението на изделията за водни декоративни елементи се изработва напълно индивидуално и е възможно да се изработи на практика всичко в зависимост от мястото което сте определили.Така започва всичко:

fountain1

Следват доста етапи които сме пропуснали, но нека не разкриваме абсолютно всичко ;) Разгледайте възможностите за изработване:За всяко едно изделие се изработва предварителен проект за уточняване на захранването с вода и електричество на декоративното изделие.

Показаните по-горе примерни модели на изделия от стиропор за фасадна декорация са варианти за декорирането на вашата сграда. Всяко едно от изделията е възможно да бъде изработено от стиропор или фибран с полимерциментово покритие.

exterior details2

Многообразието от строителни материали днес, дават възможност на архитекти и строители да преминат от еднообразното и много скъпо оформление на фасади, към стилните и оригинални по-икономични решения за фасадна декорация.

BASF Styrofoam

Експандирания  пенополистирол - EPS(стиропор) е със затворена структура от пълни с въздух сферични частици. Това го прави изключително лек, с много добри топлоизолационни  качества, не се деформира, има ниска пропускливост, не се разгражда, не плесенясва и не е вреден за околната среда, на практика е почти вечен.

exterior details3

Всички тези свойства и качества, са се доказали през последните години, именно заради това съвременното, модерно строителство е немислимо без EPS! Много специалисти смятат, че сред съвременните материали най-достойният за производство на архитектурна и интериорна декорация е стиропорът. С него много точно се имитират гипсовите орнаменти - за разлика от гипса, обаче, стиропорът е по-лек, много траен и не се чупи, не се уврежда от влагата, не изменя цвета си с времето.

Фасадна декорация - приложение

Приложение: лесно изпълнимото обрамчване на прозорци и врати с фасадните декоративни елементи на PS Desingers Ltd. им придава неповторим облик. Различните възможни комбинации от нашите профили Ви предлагат многобройни възможности и свобода на изпълнението. Като свързващ елемент между покрива и фасадата на вашата сграда може да се изработи по Ваш проект, елемент скриващ улуци и др.

Фасадна декорация - полимерциментово покритие

На изделията за екстериорна декорация стандартно се полага полимерциментово покритие предпазващо ги от атмосферно и механично въздействие. Полагането на покритие не е задължително - декоративните елементи могат да бъдат предоставени от стиропор, като получите необходимите инструкции за тяхното монтиране и измазване. За по-голяма яснота по-долу сме показали схема на покритието и диаграма структура:

PS Designers Ltd. предлага различни видове покрития за фасадната декорация и изделията от стиропор които можете да разгледате тук ...

 • полимерциментово покритие
 • дървено покритие
 • алуминиево покритие
 • полимерно покритие - смола

Моля свържете се с нас на посочените контакти, за да получите мостра на покритието което ви интересува! PS Designers Ltd. препоръчва фасадните декоративни орнаменти да се изработват от висока плътност стиропор. Тук можете да намерите информация за наличните типове стиропор ...

Tags: профили корнизи первази стиропор арки рустика камъни подпори фронтони сводове капители таван

 • Фасада на годината

  Използвани продукти:

  • лесна и ефективна индивидуална декорация на фасади
  • изработени по проект на клиента
  • изработени от леки материали ненатоварващи основата
  • лесна и ефективна индивидуална декорация на фасади
  • изработени по проект на клиента
  • лесна и ефективна индивидуална декорация на фасади
  • изработени по проект на клиента
  • изработени от леки материали ненатоварващи основата
  • лесна и ефективна индивидуална декорация на фасади
  • изработени по проект на клиента
  Прочети още...
 • Фасада на годината

  Използвани декоративни профили: - межуетажен профил с полимерциментово покритие

  Орхид Гардънс е един проект в който участвахме, консултирахме и декорирахме с нашите фасадни орнаменти. Емблематичната сграда за Варна пред паметника на Осми приморски полк придоби визия и стил. Междуетажните профили които са монтирани са по проект на изпълнителите на сградата.

  Прочети още...
 • Разнообразието в продуктите за фасадна декорация е огромно и не може да бъде събрано на едно място. Представям Ви част от изпълнени фасадни елементи (орнаменти) наскоро.

   Колона, капител и корниз като преди да получат този краен завършен вид, на това място нямаше нищо. Всички декоративни орнаменти са изработени от стиропор с висока плътност и след това им е поставено полимер-акрилно покритие. На снимката се вижда и декоративната мазилка, която е положена на капителя с цел придаване на акцент.

  Прочети още...
 • Тук можете да разгледате малка галерия от снимки, в която ще видите как се извършва монтажът на фасадната декорация. Как са монтирани около и под прозоречните профили. Профилите не са боядисани, но са с положено полимер-акрилно покритие - същото, с което се фугират и снадките им.

  Прочети още...
 • Този комплекс от сгради ни отне доста време, но резултата се оказа уникален. Всеки един фасаден профил намери мястото си. Всяка една арка пасна, както се случи и с капителите, цоклите, профилите по терасите, ъглите и какво ли още не. Заслужава си да разгледате интересната галерия, в която има снимки както от процеса на монтаж на фасадната декорация, така и в завъшрена форма.

  Прочети още...
 • Rating

  Екстериор

  Екстериорни декоративни орнаменти от стиропор
  - корнизи , первази и цокли , рустика и ключови камъни
 • Rating

  Интериор

  Интериорни декоративни елементи от стиропор
 • Rating

  Колони

  Колони от стиропор , облицовки за колони
 • Rating

  Основи

  Oснови за колони от стиропор - Колони
 • Rating

  Композиции

  Kомпозиции
  декорации за магазини и изложения

 • Rating

  Саниране

  Саниране и Топлоизолация
  Реставриране на сгради
 • Rating

  Контакти!

  Свържете се с нас за повече информация.