Колони от стиропор

Облицовки за колони, декоративни колонади и аркади, фасадни колони

В строителното инженерство колоната е вертикален конструктивен елемент, който пренася чрез натиск тежестта на конструкцията над него към конструктивните елементи под него. Колоните често се използват, за да поддържат греди или арки, върху които лежат тавани или стени. Възможно е колоната освен да изпълнява носеща роля, да изпълнява декоративна или триумфална функция. Да придаде неповторима визия на архитектурата или интериора в които е сложена да служи. Изработват се обвивки за вече изградени колони, придавайки им неповторим облик.

6723

 • Колони с овално - кръгло сечение

  image1
  Тук въпросите са два, първия е ако имате овална, квадратна или друга колона и искате да я облечете с декоративна овална обвивка придаваща стил, и втория въпрос е ако нямата колона а искате да изградите такава на определено място с декоративно приложение. И в двата случая сме насреща и можем да помогнем с каквото зависи от нас. Ако колоната която имате е с квадратно сечение а вие искате тя да изглежда кръгла, не се плашете ние ще изработим за вас точно по размер обвивка която ще легне на вашата квадратна колона и ще я превърне в кръгла със или без декоративно предназначние. Накратко всяка една колона която желате може да бъде облечена или произведена в овално сечение!

  krugli koloni
  Показаните сечения са основните в изграждането на подобен вид колони. Останалите видове и комбинации можете да намерите тук ...
 • Колони с правоъгълно - квадратно сечение

  image2

  Тук въпросите също са два, първият е ако имате овална колона, а харесвате острите правоъгълни форми, и втория въпрос е ако нямата съществуваща колона а искате да я изградите такава на определено място с декоративно приложение. И в двата случая ние сме насреща и можем да помогнем с изработването на обвивката или самата колона. Ако колоната която имате е овално сечение а вие искате тя да изглежда правоъгълна, не се плашете ние ще изработим за вас точно по размер обвивка която ще легне н а вашата овална колона и ще я превърне в правоъгълна със или без декоративно предназначение. Накратко всяка една колона която желаете може да бъде облечена по ваше желание!

  kvadratnii koloni
  Показаните сечения са основните в изграждането на колони, останалите сечения можете да намерите тук ...
 • Колони с други сечения

  image3
  Колоните с други сечения са всички останали вариант ина колони които можем да изработим а те са много. Тук ще видите част от тях. За тези които не виждате тук информация моля свържете се с нас на посочените контакти за да обсъдим вариантите за това което сте решили да направите. Този тип колони не следват конкретен древен ордер.

  drugi koloni
  Показаните сечения са малка част от възможностите за профил на колона. Профила на колоната може да се извърти в пространството за да с е получат извити и други форми като въже и други. Разгледайте предложенията ни тук ...
 • Колони с апликации и извити форми

  image4
  За всеки един вид колона могат да бъдат изработени различни декоративни апликации, придаващи индивидуалност и стил.

  Извитите форми за колони са съвременен вариант несъобразен напълно с античните ордери, но въпреки всичко те стоят красиво особоено в градината.

  6
 • Колонади и аркади

  image5
  Думата колонада вероятно е позната за повечето от вас, думата аркада вероятно събужда странни асоциации, но в архитектурата тази дума означава ред от колони свързани в горната си част със различен стил арки. Екипът на PS Designers Ltd. произвежда колонади и аркади с декоративни предназначения. Възможно е комбинирането на колонадата с избран от вас модел арка.

  101a
  arkada1

Колони от стиропор, обвивки за съществуващи:

Tака би изглеждала готова колона или обвивка за вече съществуваща.

Колонади:

Елементи на декоративните колони

База(основа), Тяло, Капител - База се нарича основата, долната опорна част от колоната. Върху базата стъпва и се издига тялото на колоната, което най-горе завършва с капител. В различните времена и стилове базата има различна форма - цилиндрична, във форма на паралелепипед, на пресечен конус и други. Дорийската колона стъпва направо върху подножието - без база. Йонийската база се състои от 3- до 7- стененен крепсис и пета. Петата бива атическа (степени: торус, трохилос, торус) и азийска (абак, трохилос, торус). Коринтската база е като йонийската атическа, като при нея в основата на петата се добавя и абак. В римското изкуство като се използва коринтската база.

Капителът е горната уширена част на колоната. Оформянето на капитела в античната архитектура зависи от вида на класическия архитектурен ред.

Колоните в древните архитектурни ордери

Тази тема е безкрайна и едва ли ще ни стигне мястото тук да направим описание на всички ордери, затова моля прочетете за ордерите на колоните в древността тук ...

Twitter PS Designers

 • Rating

  Екстериор

  Екстериорни декоративни орнаменти от стиропор
  - корнизи , первази и цокли , рустика и ключови камъни
 • Rating

  Интериор

  Интериорни декоративни елементи от стиропор
 • Rating

  Колони

  Колони от стиропор , облицовки за колони
 • Rating

  Основи

  Oснови за колони от стиропор - Колони
 • Rating

  Композиции

  Kомпозиции
  декорации за магазини и изложения

 • Rating

  Саниране

  Саниране и Топлоизолация
  Реставриране на сгради
 • Rating

  Контакти!

  Свържете се с нас за повече информация.