Капители за колони от стиропор

Капители от стиропор

Капител от стиропор - горна съставна част на колона или пиластър. Оформянето на капитела в античната архитектура зависи от вида на класическия архитектурен ред. Предлаганите капители нямат ограничение във вид, форма и размер. Изработват се декоративни капители за фасади на сгради според архитектурния им план! Формата и декорацията на капителя може да бъде изработена според Вашите желания. Капителите изработвани от нас могат да бъдат използвани с всички сечения на колони. Всеки един от капителите може да бъде модифициран и за фасади.

 • Йонийски капител

  image1Специфичното при йонииския капител са т.н. волути - завитите форми в 2-те страни, символизиращи навит папирус. Вариантите по-долу представляват стилизирани йонииски капители:

  ionianionian1
 • Дорийски капител

  image2Дорийския капител е най-често срещания класически вариант на капител. В съвремието сечението на този тип капители се е изменило и днес всеки един профил се използва. PS Designers Ltd. изработва този тип капители, както с класическо сечение, така и с избрано от вас.

  18628
 • Коринтски капител

  image3Коринтският капител може да се възприеме и като продължение на йонииския. Волутите (извити орнаменти в ъглите), които заемат основно място в йонийския капител са се смалили в коринтския, но стоят на старите си места. От всеки основен волут, тръгват два малки, които се срещат в средата на колоната. Листата могат да бъдат както схематични, сурови и недодялани, така и екстравагантно оформени и подрязани или съвсем естествени, натуралистични.
  korint2
 • Модерен тип капител

  image4В модерен тип капители влизат капители, които не са съобразени с античните ордери или определена архитектура. Този тип капители се съобразяват напълно с вече съществуваща декорация по фасада или интериор. В тях е възможно използването на елементи от античните ордери, както и смесването им в зависимост от нуждите.

  capitel modern
 • Капители по ваш модел

  image5PS Designers Ltd. изработва капители по Ваш модел, след кратка консултация на възможностите за изработка ние ви отговаряме дали е възможно да се изработи дадения капител. Всяко едно от изделията изработвани от PS Designers Ltd. може да бъде съчетано с капителите и вмъкнато като детайл, били те букви, символи и др.

  klient model

Модели капители от стиропор:

тук ще намерите част от възможностите за изработка на капител от стиропор:

Върху капителите от стиропор се полага полимерциментово покритие придаващо здравина, устойчива на метеорологични и механични влияния по същата технологията, използвана при фасадната декорация. Възможно е полагането на декоративни мазилки имитиращи каменен, гранитен, мраморен и др. видове материал.

Галерията представя вариантите за изработка на капител от стиропор:

Tags: стиропор колони капители

Twitter PS Designers

 • Rating

  Екстериор

  Екстериорни декоративни орнаменти от стиропор
  - корнизи , первази и цокли , рустика и ключови камъни
 • Rating

  Интериор

  Интериорни декоративни елементи от стиропор
 • Rating

  Колони

  Колони от стиропор , облицовки за колони
 • Rating

  Основи

  Oснови за колони от стиропор - Колони
 • Rating

  Композиции

  Kомпозиции
  декорации за магазини и изложения

 • Rating

  Саниране

  Саниране и Топлоизолация
  Реставриране на сгради
 • Rating

  Контакти!

  Свържете се с нас за повече информация.