Професионално и с вкус изпълнен сайдинг

on .

vWSCo7cqdOmThUIHv7XajBNWpAc

Професионално и с вкус изпълнен сайдинг – открийте превъзходството на майсторското и дизайнерски изпълненото оформление

Възползвайте се от предложението ни за майсторски и дизайнерски изпълнен сайдинг. От PSDesigners Ви предлагаме безупречно изградена изолация и галеща окото облицовка. Поръчвате ни сайдинг и получавате опит и обигран поглед в създаването на визия:

 • Изчистен и стилен вид на сайдинга – проявяваме дизайнерски подход
 • Устойчивост и дълготрайност – осигуряваме висока стабилизация на цветовете, които залагаме в дълбочината на материала, безапелационна устойчивост на разнообразни въздействия, издръжливост на опън, натиск, огъване и атмосферни влияния и минимизиране на топлинните загуби
 • Минимална нужда от поддръжка
 • Многообразие от варианти за сайдинг – проявяваме крайна чувствителност към индивидуалните вкусове

Цветово декориране на фасадата Ви ...

on .

dekoracii-fasadaJPG 271-a

Оцветяването на фасадата е определящо за нейното възприемане. Традициите в това отношение са разнообразни. Характерни за Европа са бяла, охра или тъмно червена фасада на основата на естествените пигменти. Съвременното развитие на производството на бои позволи използването на голяма палитра в пастелни или наситени тонове.

Внимателното избиране на основния тон се определя най-вече от стила на къщата, вида и цвета на покрива. Бялата мазилка, съчетана с дървени елементи, е основата на българската народна архитектура. В Русия и Скандинавия дървените обшивки са украсявани в червено покритие от железен окис – евтина за времето боя, а по-богатите си позволявали жълта боя, характерна и за обществените сгради. Затова построените в София след Освобождението държавни институции имат такива здания.

Традицията в Тоскана и Рим е светла и тъмна охра, а тухлената архитектура в Италия (Болоня) и Англия заражда традицията на тъмно-червените фасади. Нежните пастелни тонове в Швеция са вдъхновени от местния розов гранит, като там и другите цветови нюанси са по-бледи. Многобройните цветове и нюанси на съвременните бои изискват добра цветова култура и усет за приложението й.

Основният цвят се съобразява със стила на сградата и покрива, без да се пренебрегва и обкръжението. За предпочитане е да се мисли ансамблово, което спомага всеки елемент да стои спокойно на мястото си. Ансамбълът се изгражда на основата на хармонията или в по-редки случаи на контраста, за което са необходими познания и усет. Заедно с основния цвят се определят и оцветяването на елементите по фасадата – бяла или цветна дограма, парапети, обшивка на стрехите.

При фасадна декорация, решена в два цвята, се избират два хармониращи си нюанса с еднаква интензивност. Най-добре е вторият да е изсветлен с бяло нюанс на основния цвят. Той се прилага по изпъкналите елементи, за да подчертае пластиката на фасадата.

Прилагането на по-тъмния цвят отпред е нецелесъобразно, защото деформира (сплесква) визуално сградата. Играта на формите и цветовете по фасадата следва една и съща логика. Цветните елементи повтарят обособени елементи – ризалити, напречни носещи стени, балконски парапети, подчертава се входът, пиластирите, гредите и колони. В миналото са оцветявани предимно колоните.

Сега в дизайна на фасдната декорация се подчертават и гредите, възвърнаха се перголите, които с носещите си греди и колони оформят завършващо рехаво покритие на терасите и частично на покрива. При фасади на бяла основа могат да се извадят елементи в основните цветове, което е характерно за модерните решения – балкони, сенници и други издължени правоъгълни елементи са цветовите акценти в синьо жълто, зелено. Такова решение е благоприятно за дълъг фронт, който се разбива с тези акценти.

И накрая, пълното тържество на цветовете можем да видим в остров Бурано, лагуната на Венеция. Малкото рибарско градче е застроено с редови къщи с тесен фронт, без никаква декорация и малки прозорци, които не блестят с нищо. Тук е проведена идеята за оцветяване в пищен венециански колорит. Декораторите са направили цялостен проект на оцветяването – където редуването на контрастни или хармонични цветове е съобразено с капаците по прозорците, щорите, сенниците и входните врати, където са използвани същите цветове.

Това селище, с няколко канала и малки рибарски жилища, се е превърнало през 21 век в цветна градина сред водата, съперничеща по своята пищност с дворците във Венеция. Бурано демонстрира силата на умело направената екстериорна декорация за преобразяване на овехтяла жизнена среда.

Стиропорът от древността до днес

on .

Декоративните орнаменти в историята 

Архитектурните орнаменти, или така наречените релефни орнаментни декорации за фасади и интериор, имат дълга история. Украсата на стени, фасади и тавани с декоративни елементи в различни форми е стара архитектурна традиция. Тези изискани орнаменти са използвани още в древните Рим и Гърция, като в течение на годините са преминали през всички стилове – класицизъм, ренесанс, барок, рококо, ампир и модернизъм, поразявайки със своята красота и оригиналност. В продължение на векове изкуството на създаване и използване на такива елементи се е развивало не само в художествено, но и в технологично направление. И ако в миналото орнаментната декорация за фасади и интериор се е свързвала само с дворци, замъци и музеи, тъй като е изисквала големи средства и мащаби, то днес, благодарение на новите материали, като стиропор и фибран и технологии на производство, този тип декорация е възможна и в много по-евтина и практична форма. Новите полимерни елементи за украса със съвременния си вид, лекота и по-ниска цена вече са навлезли в много от днешните модерни сгради – както жилищни, така и обществени. Тук е мястото да споменем и големият принос на съвременните декоративни орнаменти в реставрацията на стари сгради, архитектурни и исторически обекти в различни стилове.

Ancient-Building-Architecture 1

Фасадната декорация

Днес орнаментните декори за фасади и интериор се продават във вид на отделни модули, от които се събира една обща композиция, съответстваща на стила и особеностите на конкретния проект и съобразена с изискванията на възложителя. Много често първоизточници на съвременните орнаменти са оригинални форми от миналото в разнообразните стилове, за които вече споменахме. Техните профили се снемат и служат като шаблон, по който се изработва нужното количество нови декориращи елементи. Обикновено за получаването на качествени декоративни архитектурни орнаменти се използват материали като полистирол - стиропор, полиуретан и други. И въпреки че съвременният процес на моделиране на полимерните материали е доста по-различен от този в древността, визуалният ефект от тях е съвсем натурален и те не отстъпват по естетика пред по-скъпите им предшественици.
Днес най-разпространените материали за производство на архитектурна и интериорна декорация са полистиренът - стиропор EPS, фибран XPS и полиуретан. Материалите са с различна плътност от 15 до 40 кг / м3 която гарантира качество и здравина.

DSC00926

Колоните

Декоративни колони от стиропор

Опознаването, макар и повърхностно, на съществуващия асортимент от декоративни орнаменти, ще ви помогне да ориентирате собствените си предпочитания в тази сфера. Една част от тях са колоните, полуколоните и пиластрите от стиропор с полимерциментово покритие. Последните представляват четириъгълни колони, изградени от едната срана на стена за украса. В някои случаи са във вид на декоративни удебелявания на стената. Условно колоните с всичките им разновидности се делят на три части – база, ствол и капител. По дължината си стволът може да бъде украсен с бразди, наречени канелюри. Обикновено идеята в съвременните жилища е от колоните да не се изисква да издържат голямо натоварване. Ако, обаче, има необходимост те да са носещи, то гипсовите колони се армират, а в стиропорните колони се поставя метална тръба. От друга страна, именно с такива декориращи стиропорни колони могат да се скрият тръби, преминаващи през помещението. Колоните имат много особености и стилове – йонийски, дорийски, коринтски... Размерите също са различни. В жилищни помещения, например, диаметърът на колоните обикновено варира от 15 см до 35 см. В обществени сгради с по-големи мащаби колоните могат да са и по-големи.

100 4084100 4080

Корнизи, Плинтове и Цокли

Интериор и екстериор от стиропор

Всяка ваша идея за декорация може да бъде реализирана! С помощта на корнизи, плинтове и цокли от стиропор с полимерциментово покритие можете не само да постигнете завършеност, но и да създадете желани оптически ефекти, например, по-голяма дълбочина на тавана. Чрез плинтовете за тавани можете да скриете много дефекти в повърхностното покритие на основата. Корнизите служат за украсяване на линията на свързване на стените с тавана, а плинтовете – на стените с пода. Оригиналност може да се внесе и с бордюрите за стени, наричани още молдинги. За декорирането на нестандартни стени, например, с изпъкнала или вдлъбната повърхност, се предлагат еластични модели корнизи, бордюри и плинтове. В последно време орнаментните таванни профили много често се използват за получаване на завършен вид, след инсталиране на осветителните тела при скрито осветление.

Изработват се и нестандартни форми за декориране на стени и тавани - окачени тавани! Възможностите за нестандартна форма на вашия окачен таван са неограничени. Изработват се нестандартни приложения за заведения и публични места.

294555382 816

Розетки, Oкачени тавани и апликации от стиропор

Розетките за тавани обикновено се използват в качеството на обиколници за полилеи. Те могат да бъдат с различна форма – кръгли, квадратни, правоъгълни и с форма на многоъгълник. Диаметърът им обикновено варира от 15см до 1м. Има и много стенни декори във вид на медальони, гирлянди и извити ленти. Поставени на стената, те най-често изобразяват цветни декори. Предлагат се и декоративни орнаменти от стиропор за обрамчване около прозорци, врати и арки. Друг вид орнамент – декоративните панели за стена, служат за придаване на много тържествен вид. Интересни са и декоративните ниши от стиропор, които се монтират в стена, като към тях се добавят и разнотипни украсяващи рамки. От всичко това се получава нещо като малка сцена, в центъра на която се поставя някакъв декоративен предмет, който всъщност е акцентът на целия сюжет. Такива ниши обикновено се съчетават и с оригинално осветление. Пиедесталите и конзолите също предоставят възможност за съчетаване на практичност и естетика. Те служат за елегантни поставки на скулптури, вази и свещници, или за стойки за книги. Могат де са използват и за полици на камини, или за подпрозоречни плоскости.

foam columns without coating

Заключение ...

Всички тези декоративни елементи ви дават възможност да придадете движение, стил и оживление както на фасадата, така и в интериорния дизайн. Те могат да ви помогнат да подсилите внушението на един или друг стил в зависимост от проекта, без това да изисква големи капиталовложения, както е било в миналото. Освен това, с тях можете да разделите пространството на голямо помещение на отделни функционални зони. С други думи, тези архитектурни и интериорни украси от стиропор дават неограничени възможности за изява на стил, вкус и идеи. Разбира се, в ползването им има определени правила. Освен стилово, те трябва да се подберат и с подходящите размери. За щастие, обаче, днес на пазара се предлагат декоративни орнаменти от стиропор в различни размери и стилове.

Според много хора декоративните орнаменти и съвременният интериор са съвместими. В днешната действителност, съвременните производители не са оставили тази ниша от пазара незаета. Те предлагат богат асортимент от орнаменти, сред които всеки може да хареса по нещо, дори и тези, които не са привърженици на класиката, а предпочитат съвременни, модерни или неутрални по стил очертания. Освен това, съвременните колекции стилистично идеално се съчетават с всякакви предмети на съвременния интериор, независимо от материала, от който са направени.

PS Designers Ltd.

 

Стиропорът и Карнавалите

on .

Стиропорът - най-подходящия материал за изработване на макети за ТВ Предавания, рекламни декори, изложения, заведения и др.

Около 15 кубика стиропор са използвани за карнавалните макети

 Karnaval

Детският мини карнавал ще събере над 700 деца. Между 10 и 15 кубика стиропор са използвани тази година за изработката на карнавалните макети от стиропор, каза за Дарик художникът на карнавала Драгомир Цанев. По думите му са били необходими и около 800 кг тел и 200 кг рабица. За карнавалните фигури от стиропор са изразходвани 1 300 листа хартия с размери 1 метър на 70 см. Готовите макети се боядисват с боя. "Най- използваният материал за макетите е стиропорът, след него следва телта. От стиропор се правят глава, крака и ръце, а телата на фигурите се изработват от телта. Дунапренът се използва главно за реквизита", каза още Драгомир Цанев.

Karnaval2

Той обясни, че първото нещо, с което се започва изработката на дадена фигура е проектът с профил и анфас. След това скулпторът започва главата, а художниците правят тялото. Финалниите щрихи са каширането с хартията и боядисването.

Обемни фигури от стиропор

on .

PS Designers Ltd. е фирма изработваща обемни фигури от стиропор, EPS (експандиран пенополистирол). Фирмата е специализирана в изработката на двуизмерни и триизмерни форми и надписи от стиропор.

1282118122 6

1282118158 81282118226 6

B 3d4a521da812af8137eee3f6e5a282d9

Ние проектираме и изработваме декори за търговски изложения, нестандартни 3D реклами и рекламни надписи от стиропор, кино и тетрални декори от стиропор. Скулптури и и фигури от стиропор за екстериорна и интериорна употреба.

minta

Фирмата произвежда и осветени 3D реклами и знаци, тотеми от стиропор, потребителски продукти и опаковъчни материали от стиропор и много други.

p 20120221 035117 24625

PS Designers Ltd. произвежда широка гама от архитекурни елементи.

1282118929 4

Кoрнизи от стиропор, арки от стиропор, колони от стиропор, медальони от стиропор, куполи от стиропор и кули от стиропор.

Twitter PS Designers

 • Rating

  Екстериор

  Екстериорни декоративни орнаменти от стиропор
  - корнизи , первази и цокли , рустика и ключови камъни
 • Rating

  Интериор

  Интериорни декоративни елементи от стиропор
 • Rating

  Колони

  Колони от стиропор , облицовки за колони
 • Rating

  Основи

  Oснови за колони от стиропор - Колони
 • Rating

  Композиции

  Kомпозиции
  декорации за магазини и изложения

 • Rating

  Саниране

  Саниране и Топлоизолация
  Реставриране на сгради
 • Rating

  Контакти!

  Свържете се с нас за повече информация.