Разнообразието във фасадната декорация

Разнообразието в продуктите за фасадна декорация е огромно и не може да бъде събрано на едно място. Представям Ви част от изпълнени фасадни елементи (орнаменти) наскоро.

 Колона, капител и корниз като преди да получат този краен завършен вид, на това място нямаше нищо. Всички декоративни орнаменти са изработени от стиропор с висока плътност и след това им е поставено полимер-акрилно покритие. На снимката се вижда и декоративната мазилка, която е положена на капителя с цел придаване на акцент.

::

Разнообразието в декоративните орнаменти от стиропор с покритие:

capital

Декоративен капител за офис помещение. Този декоративен капител не е съобразен със стандартните архитектурни ордери, но въпреки това създава интересна модерна атмосфера в помещението.

column

Основи за колони от стиропор с полимерциментово покритие и избрана от клиента форма. Колоните определено имаха нужда от някакъв акцент.

cornice 1

По този начин изглежда междуетажен профил по време на монтаж. На снимката се вижда и оригиналния цвят и гладкост на полимер-акрилното покритие. Важно е тези профили да се монтират преди полагането на финалната мазилка или боя на фасадата, съвет който даваме на всички наши клиенти!

cornice 2

На снимката се вижда и дебелината на покритието. Както и перфектния монтаж на профила от предната снимка. Профила има и водокап, който ще предпазва фасадата от стичащата се вода.

crown cornice 1

Профил от стиропор с полимер-акрилно покритие, много пресен, произведен току що и очакващ своето място на фасадната декорация. Формата е изцяло класическа и съобразена с древните архитектурни ордери. Профилът е подходящ както за междуетажен, така и за подпрозоречен. В съвременото строителство често тези две функции се изпълняват от един профил.

crown cornice 2

Специфичен профил за фасадна декорация, подходящ за предпазване на прозорци, веранди, тераси и др. подобни от течаща вода. Водокапа е в началото на профила, за да може се запази както фасадата така и самият профил.

key stones

Снимка на подредени ключови камъни по интересен начин като арка ;) Може би е възможно да се създаде и подобен тип арка. Работата ни е свързана с креативност и такива елементи се раждат ежедневно.

large corbel

Уникална Декоративна Подпора от стиропор, готова за полагане на покритието. Придава уникален класически стил на сградата на която е поставена. Комбинирана с подходящата фасадна декорация, форми и колони придава идентичност на цялата сграда.

molding 1

Профил имитиращ капител на пространство между прозорци - колона в помещение. Интересно решение за зоната от стената към тавана.

window trim1

Околопрозоречен профил с полимер-акрилно покритие. Изчистена форма, придаваща обем на прозорците на сградата. Този профил създава визия подобна на рамка на картина на прозорците.

window trim 2

Околопрозоречен профил, който е използван както за придаване на обем на прозорците, така и за междуетажен. Като етажите са разделени с два такива профила между които е поставена различен цвят мазилка.

window trim 3

Изчистен модел подпрозоречен или междуетажен профил.

window trim 4

Този профил е подходящ за подпрозоречните пространства. Създава перваз, който може да бъде използван за поставяне на цветя или друга декорация.

Tags: профили корнизи первази стиропор колони арки орнаменти

 • Rating

  Екстериор

  Екстериорни декоративни орнаменти от стиропор
  - корнизи , первази и цокли , рустика и ключови камъни
 • Rating

  Интериор

  Интериорни декоративни елементи от стиропор
 • Rating

  Колони

  Колони от стиропор , облицовки за колони
 • Rating

  Основи

  Oснови за колони от стиропор - Колони
 • Rating

  Композиции

  Kомпозиции
  декорации за магазини и изложения

 • Rating

  Саниране

  Саниране и Топлоизолация
  Реставриране на сгради
 • Rating

  Контакти!

  Свържете се с нас за повече информация.